20 Ekim 2024, 15:47 | #1 |
Çevrimdışı | İslim Kebabı İslim Kebabı Malzemeleri 1 kg patlıcan 3 adet çarliston biber 3 adet domates Köfte için Malzemeler 1/2 kg. kıyma 1 yumurta 1 adet soğan 4 yemek kaşığı galeta unu 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı kimyon Tuz Karabiber Sos için Malzemeler 5 adet domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı Pul biber Tuz Karabiber 1/2 bardak et suyu Kızartmak için Malzemeler Zeytinyağı Sos için; tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın. Patlıcanları ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün. Köfte harcı için kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz, karabiber ve kimyonu, yumurtayı, galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip kenara alın. Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin. Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabınıza dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. İslim Kebabı Malzemeleri 1 kg patlıcan 3 adet çarliston biber 3 adet domates Köfte için Malzemeler 1/2 kg. kıyma 1 yumurta 1 adet soğan 4 yemek kaşığı galeta unu 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı kimyon Tuz Karabiber Sos için Malzemeler 5 adet domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı Pul biber Tuz Karabiber 1/2 bardak et suyu Kızartmak için Malzemeler Zeytinyağı Sos için; tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın. Patlıcanları ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün. Köfte harcı için kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz, karabiber ve kimyonu, yumurtayı, galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip kenara alın. Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin. Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabınıza dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
Etiketler |
et yemeği tarifleri, et yemekleri, islim kebabı, kebabı, yemek tarifleri, İslim |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
| |