10 Haziran 2023, 17:03 | #1 |
Çevrimdışı | Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Üzeri için; Hindistan cevizi Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve ocağı açalım. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var. Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim. Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım. Fincanların kenarlarından elimizi hafifçe havasını aldığımızda kolaylıkla tatlı fincandan çıkacaktır. Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Fincan tatlısı püf noktaları Kullandığınız fincanları, muhallebiyi dökmeden önce ıslatmalısınız. Aksi halde fincandan tatlılar kalıp şeklinde çıkmayacaktır. Aynı zamanda kullandığınız fincanların ağız kısmının geniş olmasına dikkat etmelisiniz. Dar ağızlı fincanlardan da tatlınız zor çıkacaktır. Tatlınızı dolaptan aldıktan sonra, kenarlarına bastırarak hava almasını sağlamalısınız. Bu işlem de tatlınızın fincandan kolay çıkmasını sağlayacaktır. Tatlınızın içerisine limon kabuğu rendeleyebilirsiniz. Yapacağınız çikolatalı süsleme de tatlınızın lezzet ve sunumunu güzelleştirecektir.
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Üzeri için; Hindistan cevizi Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve ocağı açalım. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var. Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim. Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım. Fincanların kenarlarından elimizi hafifçe havasını aldığımızda kolaylıkla tatlı fincandan çıkacaktır. Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Fincan tatlısı püf noktaları Kullandığınız fincanları, muhallebiyi dökmeden önce ıslatmalısınız. Aksi halde fincandan tatlılar kalıp şeklinde çıkmayacaktır. Aynı zamanda kullandığınız fincanların ağız kısmının geniş olmasına dikkat etmelisiniz. Dar ağızlı fincanlardan da tatlınız zor çıkacaktır. Tatlınızı dolaptan aldıktan sonra, kenarlarına bastırarak hava almasını sağlamalısınız. Bu işlem de tatlınızın fincandan kolay çıkmasını sağlayacaktır. Tatlınızın içerisine limon kabuğu rendeleyebilirsiniz. Yapacağınız çikolatalı süsleme de tatlınızın lezzet ve sunumunu güzelleştirecektir. |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
Etiketler |
fincan, nasıl, tatlısı, yapılır |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
| |