IRCForumu.NET - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum muhabbet


ircforumu reklam ircforumu reklamdamlasu bizimkiler sihirlisohbet sohbetelit


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2023, 01:09   #1
Çevrimdışı
☪𝒾𝓁𝓁𝑒𝑔𝒶𝓁 𝒹üşü𝓃 𝓁𝑒𝑔𝒶𝓁 𝓎𝒶ş𝒶☪

eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Birbirinden İlginç 25 Faydalı Bilgi


1) Dünya genelinde en popüler meyve nedir diye soracak olursanız, domates olduğunu duyabilirsiniz. Her alanda her zaman domates!
2) Greyfurt suyu ile beraber ilaç alırsanız, ölüm tehlikesi ile karşılaşabilirsiniz. Aman dikkat diyelim.
3) Bal güneşe maruz kalmadığı sürece bozulmayan bir besindir. Güneşte uzak tutmakta fayda var. En zor bozulan besinlerden biridir.
4) Kaju olarak bilinen kuru yemiş, kaju meyvesinin sapıdır. Yani çerez değil de meyve sapı tüketilmektedir. Kaju tansiyon düşürür.
5) Peynir ve bitter çikolata dişlerin çürümesini engelleyen iki mucizedir. Tüketmek için iki nedeniniz daha var. Bu iki besin aynı zamanda yağ yakar.
6) Peynir tüketildiğinde opiat salgılanır ve bu bağımlılık etkisi bırakır. Siz yine de ölçülü tüketin!
7) Karpuzu kızartırsanız veya ızgara yaparsanız, et gibi tüketebilirsiniz. Çünkü tanecikli yapısını ısı ile kaybedecektir. Denemekte fayda var.
8) Tat alma duyusunun renkler ile büyük oranda bağlantısı olduğunu biliyor muydunuz?
9) Çileğin çöp kısmını bir pipet yardımı ile çıkarıp daha kolay yiyebilirsiniz.
10) Uyandığınızda kahve yerine elma yerseniz, uykunuz kahve etkisinden daha hızlı açılabilir. Enerji dolu gün için bir adet elmaya ne dersiniz?
11) Elma, soğan ve patates aynı tada sahip desek? Hepsinin tadı aynıdır. Kokulardan dolayı tat farkı var zannedilir.
12) Kereviz yerken çok kalori harcarsınız. Bu kalori kerevizin sahip olduğu kaloriden daha fazladır. Unutmadan kereviz, kilo verdirir.
13) En büyük yumurta, deve kuşuna aittir. Neredeyse 2 kg ağırlığına sahip olan deve kuşu yumurtasını kaynatmak için 40 dakika harcayabilirsiniz.
14) Taze kakaonun içinde bulunan sıvı, gerekli durumlarda kan plazması görevinde kullanılabilir.
15) Ananas ve tarçın kilo kaybettiren mucize besinlerdir.
16) Balık, Osmanlı Dönemi’nde paşa yemeği olarak bilinmekteydi. Çoğu zaman Uludağ civarındaki göllerden temin edilirdi.
17) Şimdilerde sıkça şehriyeli yapılan pilavlar, çok eski zamanlarda üzerinde ince marullar ile tüketilirdi. Özellikle de Osmanlı Dönemi’nde marul ile tüketildiği bilinir.
18) Eğer hıçkırık krizleriniz çok uzun sürüyorsa, bir çay kaşığı kadar şeker tüketebilirsiniz. Şeker hıçkırığı sonlandırır.
19) Domates ve insan genleri kıyaslandığında, domateste daha çok gen bulunduğu tespit edilmiştir.
20) Yumurtanın katı kıvamda piştiğini anlamak için kendi etrafında döndürün. Dönen yumurta katı pişmiştir.
21) Dünyada en çok tercih edilen baharat, karabiberdir. Karabiber bağışıklık sisteminin dostudur.
22) Muhteşem bir ara öğün olan kuru üzüm elde etmek için 4 katı fazlasında yaş üzüme ihtiyaç duyulur. 1 kilo kuru üzüm için 4 kilo yaş üzüm olmalıdır.
23) Makarna ölçülü tüketildiğinde oldukça sağlıklı bir yemektir. Ölçüyü kaçırmayın diyelim.
24) Tahta ve bambu mutfak gereçlerinizi suyun içinde uzun süre bekletmeyin. Kullanımdan sonra hemen yıkayıp kurumasını sağlayın. Su bambu ürünlerinizin yapısını bozacaktır.
25) Yeni alınan tavaları kullanmadan önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem kızartmaların tavaya yapışmasını önler.


www.sadesohbet.com
1) Dünya genelinde en popüler meyve nedir diye soracak olursanız, domates olduğunu duyabilirsiniz. Her alanda her zaman domates!
2) Greyfurt suyu ile beraber ilaç alırsanız, ölüm tehlikesi ile karşılaşabilirsiniz. Aman dikkat diyelim.
3) Bal güneşe maruz kalmadığı sürece bozulmayan bir besindir. Güneşte uzak tutmakta fayda var. En zor bozulan besinlerden biridir.
4) Kaju olarak bilinen kuru yemiş, kaju meyvesinin sapıdır. Yani çerez değil de meyve sapı tüketilmektedir. Kaju tansiyon düşürür.
5) Peynir ve bitter çikolata dişlerin çürümesini engelleyen iki mucizedir. Tüketmek için iki nedeniniz daha var. Bu iki besin aynı zamanda yağ yakar.
6) Peynir tüketildiğinde opiat salgılanır ve bu bağımlılık etkisi bırakır. Siz yine de ölçülü tüketin!
7) Karpuzu kızartırsanız veya ızgara yaparsanız, et gibi tüketebilirsiniz. Çünkü tanecikli yapısını ısı ile kaybedecektir. Denemekte fayda var.
8) Tat alma duyusunun renkler ile büyük oranda bağlantısı olduğunu biliyor muydunuz?
9) Çileğin çöp kısmını bir pipet yardımı ile çıkarıp daha kolay yiyebilirsiniz.
10) Uyandığınızda kahve yerine elma yerseniz, uykunuz kahve etkisinden daha hızlı açılabilir. Enerji dolu gün için bir adet elmaya ne dersiniz?
11) Elma, soğan ve patates aynı tada sahip desek? Hepsinin tadı aynıdır. Kokulardan dolayı tat farkı var zannedilir.
12) Kereviz yerken çok kalori harcarsınız. Bu kalori kerevizin sahip olduğu kaloriden daha fazladır. Unutmadan kereviz, kilo verdirir.
13) En büyük yumurta, deve kuşuna aittir. Neredeyse 2 kg ağırlığına sahip olan deve kuşu yumurtasını kaynatmak için 40 dakika harcayabilirsiniz.
14) Taze kakaonun içinde bulunan sıvı, gerekli durumlarda kan plazması görevinde kullanılabilir.
15) Ananas ve tarçın kilo kaybettiren mucize besinlerdir.
16) Balık, Osmanlı Dönemi’nde paşa yemeği olarak bilinmekteydi. Çoğu zaman Uludağ civarındaki göllerden temin edilirdi.
17) Şimdilerde sıkça şehriyeli yapılan pilavlar, çok eski zamanlarda üzerinde ince marullar ile tüketilirdi. Özellikle de Osmanlı Dönemi’nde marul ile tüketildiği bilinir.
18) Eğer hıçkırık krizleriniz çok uzun sürüyorsa, bir çay kaşığı kadar şeker tüketebilirsiniz. Şeker hıçkırığı sonlandırır.
19) Domates ve insan genleri kıyaslandığında, domateste daha çok gen bulunduğu tespit edilmiştir.
20) Yumurtanın katı kıvamda piştiğini anlamak için kendi etrafında döndürün. Dönen yumurta katı pişmiştir.
21) Dünyada en çok tercih edilen baharat, karabiberdir. Karabiber bağışıklık sisteminin dostudur.
22) Muhteşem bir ara öğün olan kuru üzüm elde etmek için 4 katı fazlasında yaş üzüme ihtiyaç duyulur. 1 kilo kuru üzüm için 4 kilo yaş üzüm olmalıdır.
23) Makarna ölçülü tüketildiğinde oldukça sağlıklı bir yemektir. Ölçüyü kaçırmayın diyelim.
24) Tahta ve bambu mutfak gereçlerinizi suyun içinde uzun süre bekletmeyin. Kullanımdan sonra hemen yıkayıp kurumasını sağlayın. Su bambu ürünlerinizin yapısını bozacaktır.
25) Yeni alınan tavaları kullanmadan önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem kızartmaların tavaya yapışmasını önler.


www.sadesohbet.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
bilgi, birbirinden, faydalı, İlginç
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık