14 Aralık 2023, 21:01 | #1 |
Çevrimdışı | Pürüzsüz Kıvam: Humus Tarifi
Humus Tarifi İçin Malzemeler Nohutları Islatmak İçin: 2 su bardağı nohut 1 tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre) 1/2 su bardağı tahin 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 adet limon 2 diş sarımsak 1,5 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 1-2 yemek kaşığı su (kıvamına göre) Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam maydanoz 1 tutam nar taneleri 1 tutam toz kırmızı biber 1 tutam kimyon Humus Tarifinin Püf Noktası Kullandığınız nohutun cinsine göre pişme süresi artıp azalabilir. Daha pürüzsüz bir humus elde etmek istiyorsanız nohutun kabuklarını soymalısınız. Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Humus tarifi için nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın. humus-asama-1 Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin. Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Haşlanan ve suyu süzülmüş nohutları mutfak robotuna alın. Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvamda oluncaya kadar robottan geçirin. Son aşamada kimyonu ekleyin ve tekrar robottan geçirin. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın. Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin. Son olarak humusun üzerine zeytinyağını gezdirip, üzerine kıyılmış maydanoz, toz kırmızı biber ve kimyon serpin. Humus hazır, afiyet olsun!
Humus Tarifi İçin Malzemeler Nohutları Islatmak İçin: 2 su bardağı nohut 1 tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre) 1/2 su bardağı tahin 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 adet limon 2 diş sarımsak 1,5 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 1-2 yemek kaşığı su (kıvamına göre) Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam maydanoz 1 tutam nar taneleri 1 tutam toz kırmızı biber 1 tutam kimyon Humus Tarifinin Püf Noktası Kullandığınız nohutun cinsine göre pişme süresi artıp azalabilir. Daha pürüzsüz bir humus elde etmek istiyorsanız nohutun kabuklarını soymalısınız. Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Humus tarifi için nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın. humus-asama-1 Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin. Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Haşlanan ve suyu süzülmüş nohutları mutfak robotuna alın. Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvamda oluncaya kadar robottan geçirin. Son aşamada kimyonu ekleyin ve tekrar robottan geçirin. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın. Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin. Son olarak humusun üzerine zeytinyağını gezdirip, üzerine kıyılmış maydanoz, toz kırmızı biber ve kimyon serpin. Humus hazır, afiyet olsun! |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
Etiketler |
humus, kıvam, pürüzsüz, tarifi |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
| |