12 Haziran 2023, 08:54 | #1 |
Çevrimdışı | Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi
Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler Hamuru İçin; 1 paket yaş maya 4 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 7 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı Susam Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri alıp çırpıcı ile karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım. Mayanın daha iyi kabarması için, su ve süt karışınca, el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor. Üzerini streç film ile örtelim ve 10 dakika bekletelim. Ardından sıvı yağ, yumurta ve tuzuda ekleyerek karıştıralım. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek, yavaş yavaş iyice yoğurmak. Hamurumuzu unladığımız tezgahın üzerine alarak bir süre daha yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Mayalanan hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kez daha yoğurarak havasını çıkartalım. Ardından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serptikten sonra 20 dakika kadar daha bekletelim. Daha sonra 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişecektir. Ben bu ölçülerle 16 adet poğaça elde ettim. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. İster kahvaltılarda ekmek yerine yapabilirsiniz ya da çocuklar için arasına peynir, domates gibi kahvaltılıklar ekleyerek de, sandviç gibi servis edebilirsiniz. Mini mini sandviçler hazırlayabileceğiniz, kolay ve lezzetli poğaça tarifimizi çok beğeneceksiniz. Arasına arzunuza söre malzemelerle sandviçler hazırlayabileceğiz, kahvaltılık poğaça tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. Yumuşacık Mayalı Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? Kullanacağınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz. Su, süt gibi malzemelerin ılık olması gerekmektedir. Bu sayede maya, daha iyi bir şekilde çalışacaktır. Hamurunuza unu azar azar ilave ederek, güzelce yoğurmanız gerekmektedir. Yoğurduğunuz hamurun mayalanması için mutlaka dinlendirmelisiniz. Poğaçalarınızın puf puf olmasını istiyorsanız, kuru malzemeleri dinlendirmelisiniz. Hamurun kıvamından emin olmak için, parmağınızı mayalanan hamurun üzerine bastırın. Eğer hamurda parmağınızın izi kalıyor ve sonrasında eski haline geliyorsa hamurunuz olmuş demektir. Hamurlarınızı tepside 15-20 dk daha dinlendirmek, poğaçanız için daha iyi olabilir. Fırınınızın süresini ve sıcaklığını ayarlarken, ısıtma şeklini ve pişirme süresini göz önüne almalısınız.
Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler Hamuru İçin; 1 paket yaş maya 4 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 7 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı Susam Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri alıp çırpıcı ile karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım. Mayanın daha iyi kabarması için, su ve süt karışınca, el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor. Üzerini streç film ile örtelim ve 10 dakika bekletelim. Ardından sıvı yağ, yumurta ve tuzuda ekleyerek karıştıralım. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek, yavaş yavaş iyice yoğurmak. Hamurumuzu unladığımız tezgahın üzerine alarak bir süre daha yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Mayalanan hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kez daha yoğurarak havasını çıkartalım. Ardından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serptikten sonra 20 dakika kadar daha bekletelim. Daha sonra 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişecektir. Ben bu ölçülerle 16 adet poğaça elde ettim. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. İster kahvaltılarda ekmek yerine yapabilirsiniz ya da çocuklar için arasına peynir, domates gibi kahvaltılıklar ekleyerek de, sandviç gibi servis edebilirsiniz. Mini mini sandviçler hazırlayabileceğiniz, kolay ve lezzetli poğaça tarifimizi çok beğeneceksiniz. Arasına arzunuza söre malzemelerle sandviçler hazırlayabileceğiz, kahvaltılık poğaça tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. Yumuşacık Mayalı Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? Kullanacağınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz. Su, süt gibi malzemelerin ılık olması gerekmektedir. Bu sayede maya, daha iyi bir şekilde çalışacaktır. Hamurunuza unu azar azar ilave ederek, güzelce yoğurmanız gerekmektedir. Yoğurduğunuz hamurun mayalanması için mutlaka dinlendirmelisiniz. Poğaçalarınızın puf puf olmasını istiyorsanız, kuru malzemeleri dinlendirmelisiniz. Hamurun kıvamından emin olmak için, parmağınızı mayalanan hamurun üzerine bastırın. Eğer hamurda parmağınızın izi kalıyor ve sonrasında eski haline geliyorsa hamurunuz olmuş demektir. Hamurlarınızı tepside 15-20 dk daha dinlendirmek, poğaçanız için daha iyi olabilir. Fırınınızın süresini ve sıcaklığını ayarlarken, ısıtma şeklini ve pişirme süresini göz önüne almalısınız. |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
Etiketler |
mayalı, poğaça, tarifi, yumuşacık |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
| |