15 Aralık 2023, 09:22 | #1 |
Çevrimdışı | 15.12.2023 Günün Yemeği
Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 500 gram pırasa 1/3 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet havuç 1/2 çay bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı sıcak su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 tutam kıyılmış maydanoz Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifinin Püf Noktası Pırasa yemeğini kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Pırasaları doğrayın ve soğuk su dolu bir kasede 10 dakika bekletin. Zeytinyağını ekleyerek ısıttığınız tencerede, orta ateşte 3-4 dakika kadar salçayı kavurun. Verev şekilde doğranmış havuçları ekleyip 5 dakika soteleyin. Ardından pırasayı ekleyerek 5 dakika kadar daha bu şekilde soteleyin. Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine pirinci ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyin. Güzelce karıştırın ve kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dilerseniz ılık, dilerseniz sıcak olarak servis edin. Dilerseniz üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun!
Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 500 gram pırasa 1/3 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet havuç 1/2 çay bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı sıcak su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 tutam kıyılmış maydanoz Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifinin Püf Noktası Pırasa yemeğini kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Pırasaları doğrayın ve soğuk su dolu bir kasede 10 dakika bekletin. Zeytinyağını ekleyerek ısıttığınız tencerede, orta ateşte 3-4 dakika kadar salçayı kavurun. Verev şekilde doğranmış havuçları ekleyip 5 dakika soteleyin. Ardından pırasayı ekleyerek 5 dakika kadar daha bu şekilde soteleyin. Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine pirinci ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyin. Güzelce karıştırın ve kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dilerseniz ılık, dilerseniz sıcak olarak servis edin. Dilerseniz üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun! |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
Etiketler |
günün, yemeği |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
| |