12 Haziran 2023, 09:09 | #1 |
Çevrimiçi | 12.06.2023 Günün Yemeği
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka 400g tavuk göğsü 400g tavuk pirzola 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası (Birazını ketçap kullanabilirsiniz) 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye 1 adet patlıcan Pul biber Kekik Karabiber Tuz Beşamel sos için: 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz. Not: Sadece tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz ama ben göğüs eti kuru olduğu için sote yaparken ya pirzola kullanıyorum ya da bu şekilde karıştırıyorum. Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları Tavuklar suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave etmelisiniz. Beşamel sosu yaparken unun kokusu çıkana kadar kavurmalısınız. Unun üzerine sütü ilave ettiğinizde topaklanmaması için güzel bir şekilde çırpmalısınız. Sultan kebabını fırına koyduğunuzda pişirme süresi ve sıcaklığını kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız. Sultan kebabının en kolay sarılma şekli videoda anlatıldığı gibi kase içinde sarılıp, tepsiye ters çevrilerek yapılandır. Bu şekilde yaparsanız fazla zaman almadan yufkalarınızı sarmış olursunuz.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka 400g tavuk göğsü 400g tavuk pirzola 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası (Birazını ketçap kullanabilirsiniz) 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye 1 adet patlıcan Pul biber Kekik Karabiber Tuz Beşamel sos için: 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz. Not: Sadece tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz ama ben göğüs eti kuru olduğu için sote yaparken ya pirzola kullanıyorum ya da bu şekilde karıştırıyorum. Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları Tavuklar suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave etmelisiniz. Beşamel sosu yaparken unun kokusu çıkana kadar kavurmalısınız. Unun üzerine sütü ilave ettiğinizde topaklanmaması için güzel bir şekilde çırpmalısınız. Sultan kebabını fırına koyduğunuzda pişirme süresi ve sıcaklığını kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız. Sultan kebabının en kolay sarılma şekli videoda anlatıldığı gibi kase içinde sarılıp, tepsiye ters çevrilerek yapılandır. Bu şekilde yaparsanız fazla zaman almadan yufkalarınızı sarmış olursunuz. |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
Etiketler |
günün, kebabı, sultan, tarifi, tavuklu, yemeği |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
| |